1- İzcilikle Askerliğin Karıştırılması Üzerine

Geçenlerde Tayland Kraliyet İzcilerinin bir sahada tam anlamıyla üniformalı şekilde takımlara ayrılmış ve kendilerine verilen eşit malzemelerle 1 kg'lık kum torbalarını yere çizilmiş iç içe halkaların tam ortasına isabet ettirmeye çalışmasıyla sonuçlanan bir "mancınık tesisi yapma yarışması" gördüm. O paylaşımın altına, "B-P şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini" yazdım ve "yaptıkları bu yarışmanın kime ne faydası olduğunu" sordum. "İzcilerinizin bombalamak istediği bir yer mi var? Hem neden izcilerin eline verilmiş projelere bakarak, projenin aynısını yapmasını istiyor ve birbirleriyle zamana karşı yarıştırıyorsunuz? İzcilik içinde zamana karşı mücadelede, iş-zaman dengesini işi yapan izci kendisi saptamalı, yoksa bu tür hız gösterileri elden gelenin en iyisini yapmaya engel değil mi? Yine, neden istenen sonucun ne olması (1 kg'lık kum torbasının hedefe tam isabet etmesi) gerektiği önceden söylenip izcilere 2 gün süre verilmiyor, istedikleri gibi tasarım yapmalarına müsaade edilmiyor. İzciler neden serbest bırakılmıyor?"

Sorularıma cevap beklerken, askeri düzen içinde boş bir stadyumda, bando eşliğinde tabur tabur yürüyen izcilerin bir başka videosu paylaşıla geldi. Videonun üzerinde, "Tayland Kraliyet İzcileri ne kadar da mükemmel!" diyordu. Bense şöyle düşünmekten kendimi alamadım: "Tayland İzcileri ne kadar şekilci ve gerçek izcilikten uzaklar. B-P İzciliğini salt üniforma ve gövde gösterisi yapmak sanıyorlar. Çok yazık! İnşallah Tayland'da geçit resmi yapmaktan öte Gerçek İzcilik faaliyetleri yapan kuruluşlar da vardır."

Tabii bu durumda, önceki sorularımın ne denli anlamsız kaldıklarını görerek usulca sildim...

Çok şükür ülkemizde gösteri yürüyüşü ve sözde izcilik yapmaktan öte evrensel izciliğin idrakı ile faaliyetler yapan Gerçek İzciler var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar