İZCİLİK, EVRENSEL BİR TABİAT OKULUDUR

İzciliğin genel tanımı, "... uluslararası eğitimsel bir gençlik hareketidir" diyerek biter.
İzciliğin Kurucusu Lord Baden-Powell şöyle demiştir: "Açıkhavada geçirilecek bir haftalık kamp, altı ay boyunca salonda verilecek teorik eğitimden üstündür."
İzcilik asla bir spor dalı değildir; yer, zaman ve şartlara göre değişkenlik gösteren (informal) bir eğitim sistemidir. İzcilik; kültür, sanat, bilim, teknoloji, bilişim, spor, felsefe, ahlâk, müzik, oyun, karakter eğitimi, yetenek/beceri gelişimi, mimarlık-mühendislik, ilkyardım-sağlık, beslenme, plan-program-tasarım, sosyoloji, pedagoji, düzen-disiplin, adalet, demokrasi, kurumsal kimlik, denizcilik, havacılık, vatandaşlık, yenilebilir enerji kaynakları, doğal ekolojik sistem, meteoroloji, jeoloji, biyoloji, astronomi, sürdürülebilir permakültür yaşam, hayat boyu öğrenim/öğretim, organik tarım ve hayvancılık gibi birçok farklı olguyu, insani duygular ve dürüstlükle harmanlar ve dinamize ederek belirli bir metod dahilinde insanlığın iyiliği için kullanıma sunar.
Hepsi bir araya gelerek doğacı bir yaşam ve düşünce biçimine dönüşür.
Kısacası izciler dağda/ormanda ateş yakıp çadırda uyumak için kamp yapmaz. İzci kamp ve eğitimleri, izcilerin açık havada tatbikat yapmasına imkân tanıyan "tabiat okulları"dır.
İstanbul, Çanakkale, Samsun, Balıkesir, İzmir, Antalya, Kars, Alanya, Muğla ve Londra'dan toplam 36 katılımcı ile dün başlayan TİB İleri Liderlik Eğitimi (İLE5) Bodrum-Muğla'da kötü hava şartları altında aralıksız devam ediyor.
Adana, İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Ordu, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale, Bursa ve Tekirdağ'dan toplam 59 katılımcı ile İnönü-Eskişehir'de önümüzdeki cuma günü başlayacak olan TİB Temel Liderlik Eğitimi (TLE5) için ise heyecan dorukta.
2019 yılı İki Tahta İşareti Eğitimi (WBE'19) ise bu yıl 19-27 Mayıs tarihleri arasında Londra-İngiltere'de izciliğin ilk başlangıç merkezleri konumundaki Brownsea adası ve Gilwell Park'ta gerçekleştirilecek. Wood Badge ya da Gilwell Eğitimi de denilen eğitime Türkiye, İngiltere, Ermenistan, KKTC, Nepal ve Hindistan'dan katılım olması bekleniyor.
Tabiat Okulu izcileri hep çağırıyor. Yetişmeye çalışıyoruz!

Yorumlar

Popüler Yayınlar