BİZE UYKU YOK!

Geçtiğimiz günlerde, "Bize yine yol gözüktü" başlıklı bir paylaşımla facebook üzerinden Belçika, Brüksel'de WOIS Avrupa adına bir ofis kiralandığını duyurmuştum. Bu ofisin fiziksel özelliği AB Parlamentosuna 300 m uzaklıkta olması, manevi özelliği ise Avrupa Birliği'nin merkezinde, Avrupa'nın kalbi sayılan kentte olması. Peki bu ofis nasıl ve hangi amaçlarla kullanılacak?
1- Öncelikle şu an yapılandırılmakta olan WOIS-Belçika'nın merkez ofisi olarak düşünüldü. Buradan Belçika İzciliğini, WOIS'in geliştirdiği İzcilik Programlarıyla canlandırmayı ve revize etmeyi ön görüyoruz, bu yönde çalışmalara başlandı.
2- Geçtiğimiz aylarda Londra ve Kiev'de yaptığımız hedef odaklı makro çalıştaylarda, İstanbul merkezli olarak yönetilen, WOIS Avrupa Bölgesi'nin iş ve işlemlerinin daha kolay yürütülebileceği düşünülerek, uluslararası nitelikli olarak kurulması planlanan WOIS Vakıf'ın merkezinin de Brüksel'de olmasında fayda görüldü. (WOIS Avrupa'nın merkezi yine İstanbul'dur.)
3- WOIS Vakıf, bağımsız bir kuruluş olmakla birlikte, WOIS Dünya İzcilik Programına alınacak faaliyetlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için WOIS ile paralel olarak çalışacak, finansal çözüm merkezi olarak görev yapacaktır.
4- WOIS Vakıf'ın kurulması konusunda WOIS Dünya Yönetim Kurulu'na yaptığımız başvuru olumlu sonuçlandı ve onaylandı.
5- WOIS Britanya Organizasyonu Başkanı Sn.Mahir KILIÇ kardeşimiz WOIS Vakıf'ın Kurucu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.
6- WOIS Vakıf'ın kuruluşunun tamamlanmasıyla birlikte, Genel Sekreterlik görevini de Sn.Mehmet KUZUDİŞLİ kardeşimiz yürütecektir.
7- WOIS Dünya Konseyi Başkanı Sn.Agustin SOTO, WOIS Dünya Konseyi Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komiseri Sn.Osman BALCIGİL, WOIS Dünya İzcilik Programı Komiseri Sn.Orhan TAYMAZ, WOIS Dünya Finansal Gelişim Komiseri Sn.Yavuz AKGÜR, WOIS KKTC Organizasyonu Başkanı Sn.Çağan BAYSAN da WOIS Vakıf'ın yönetiminde, 7 kişiden oluşan global karar mekanizmasında yer alacaklardır.
8- Böylece Türkiye kökenli izcilere, Avrupa ve Dünya İzciliğinde daha aktif rol alma ve yönlendirmelerde etkin olma imkânı doğacaktır.
9- WOIS Vakıf bünyesinde oluşturulacak Pazarlama ve Promosyon Birimi'nin yönetiminde, izcilik materyalleri ve doğa sporları malzemeleri üzerine İnternet Mağazacılığı yapılacaktır. WOIS Dükkân'ın arayüzü Londra'da çoktan hazırlandı bile. 21. Yüzyıl İnovasyon İzciliğinin farkını orada da göreceksiniz. Sipariş vererek, arma-logo dizayn ettirilebilecek; hatta "özel tasarım karavan" yaptırılabilecek bir WOIS Dükkân tasarlandı. Böylelikle, WOIS üyesi kişi ve kuruluşlar tarafından üretilen ya da ürettirilen, faaliyetlerde kullanılan materyaller Dünya Pazarı'na tek elden ulaştırılmış olacaktır.
"Sadece Gerçek İzcilik" diyerek ve Türkiye'de TİB'yi kurarak 5 yıl önce çıktığımız yolda, bugün Yurt ve Dünya İzciliğine yön verir hâle geldik. İzcilik ideallerimiz doğrultusunda azimle ve özveriyle yaptığımız planlı, programlı ve sistemli çalışmayla, taa 2010 yılında kurmaya başladığımız Gerçek İzcilik hayalleri bir bir gerçekleşiyor. Mutluyuz, gururluyuz!
30 Ağustos 2014'te Sakarya'da yapılan TİB'nin 1. Liderler ve Önderler Buluşması'nda şunları söylemiştim, hatırlayanlar olacaktır:
"Dünya İzciliğine yön verecek bir kuruluş olmak için bugün burada, 'Birlikte' ilk adımı atıyoruz. Dünya İzcilik Standartlarını belirleyecek, geliştirecek, bununla ilgili olarak Dünya'da ilk kez çalışacak, hatta ISO Standardı belgeleri alacak bir kuruluş olmalıyız. Yapılacak en üst düzeyde eğitimlerle nitelikli şekilde gelişmeyi hedefliyoruz. Yönümüz önce Avrupa, sonra tüm Dünya'dır! Bugün Sakarya'da yakılan bu ateş, gelecekte tüm Dünya'yı ısıtacak, Yurt ve Dünya İzciliğinin ikinci yüzyılına TİB mührü vurulacaktır."
O gün, TİB Kurucu Başkanı olarak yaptığım ve günün şartlarında bir hayli iddialı bulunan bu konuşmayı, ileride belgeselleştirmek için İZ Tv'den gelen televizyoncu kardeşlerimiz kayda almışlardı; yine diğer katılımcılarla da izcilikten beklentileri konusunda çeşitli röportajlar yapmışlardı, tabii ki kayıtları arşivliyoruz. Çekimleri hâlen devam eden belgeseli, TİB'nin 10. yılında yayınlayacağız. Bugün geçtiğimiz 5 yılda yakalanan başarıyı gayet net görüyoruz. Da bakalım bir 5 yıl sonra daha nerelerde olacağız?! Bunu da "DOĞUŞ" belgeselinde hep birlikte göreceğiz...
Daha yapacak çok işimiz var; hazırız, hazırlıklıyız. DAİMA!

Orhan TAYMAZ (WB4)
Uluslararası Daimi Baş İzci Lideri Eğitimcisi
TİB Genel Başkanı
WOIS Dünya İzcilik Programı Komiseri
WOIS Dünya Eğitim Kurulu Avrupa Üyesi

Yorumlar

Popüler Yayınlar