Kifayetsiz Muhteris!

Benzerleri, uzun yıllardır, "Queen's Scout Award" ve "The Duke of Edinburgh’s Award" adıyla yapılıyordu. Hatta ikincisi uluslararası boyuta taşınmış, ülkemizde de uygulanmakta. WOIS Dünya Merkez Yönetim Kurulu üyesi Sayın Osman Balcıgil projeyi TİB'ye uyarlamayı önerdiğinde, TİB Yönetiminde teklif çok beğenildi ve projenin bir an önce hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Tabii TİB içinde bunu uygulayacaksak, projenin adı mutlaka "Atatürk'ün İzcisi Ödülü" olmalıydı... İsim çok da yakıştı!
Ne ki, her başarımızdan kendine bir pâye çıkartmayı ya da yıllardır boşuna konuşmayı iş edinmiş kifayetsiz muhterisler, yıllar önce Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uygulamaya konulan ancak arkası getirilmeyen "Atatürk'ün İzcileri" projesiyle karıştırmış; dahası "bu benim projem, TİB Yöneticileri benden çaldı" demiş... Oysa herkes bilir ki sonuçlandırılmamış her proje başarısız olarak kabul edilir ve yok hükmündedir.
Öncelikle iyi bellenmeli; ne Atatürkçülük, ne de İzcilik kimsenin babasının malı değildir. Elbette isim isime, proje projeye benzeyecektir. Şikâyeti olan varsa gider hukuki yollara başvurur. Bir Türkiye İzcisi olarak bu ve benzer söylemleri her işimizde, her defasında duymaktan ve konuşmaktan cidden utanç duyuyorum. Ve her defasında da aynı kifayetsiz aktörler çıkıyor karşımıza. Derler ya! Horoz ölür, gözü çöplükte kalırmış... Yeter yahu! Biraz edep yahu! Ağzınızdan çıkanları kulağınız duysun, yazdıklarınızı gözünüz görsün. Gidin hayalperestliğinizi izcilik dışında başka bir mecrada koyun ortaya. Siz kim, Gerçek İzcilik kim! Türkiye İzciliğinde daha fazla yalana, dolana, oyalanmaya yer yok artık! Türkiye İzcilerini yalanlarınızla, çevirdiğiniz dolaplarla, gizli ajandalarınızla daha fazla oyalamayın. Hiç olmazsa geçmişte kalan hizmetlerinizi kirletmeyin, adınızı daha fazla lekelemeyin. Biz Gerçek İzcileri, suni gündemler yaratarak meşgul etmeyin, pırıl pırıl genç insanları menfi karakterlerinizle izcilikten soğutmayın. Yaşınızı, başınızı bilmiyorsanız haddinizi bilin...
TİB'nin Atatürk'ün İzcisi projesi, gezgin veya öncü izci olan 16-25 yaş arasındaki genç kardeşlerimizi TİB'de izci liderliği yapmaya özendirmek ve önlerine iyi izci lideri olmak adına bir hedefler dizisi koymakla ilgilidir. Başlı başına bir projedir, yurt içinde veya dışında yapılan benzerlerinden tümüyle bağımsızdır.
Bu durumda, yakın gelecekte kimse TİB'nin kazanacağı olası başarılar ya da başarısızlıklar üzerine kendince bir pay çıkartmasın. TİB başarı odaklı, gönüllü ve özverili çalışmayı öne koyan bir kuruluştur ve uzun/kısa vadede izcilik içinde başaramayacağı hiçbir iş olmayacağına inanıyoruz. Çünkü izcilik; sistem, plan, ekip, izci kardeşliği ve güven işidir. Bunlar da TİB içinde fazlasıyla var. Türkiye İzciliğinde bugüne kadar yapılmış veya yapılmamış tüm projeleri hayata geçirmeye azimliyiz. Her şey sırasıyla, günü-zamanı geldikçe bir bir yapılacaktır... Başarılı olsalar da, olmasalar da hepsi TİB kadrolarının ürettiği veya uygulamaya koyduğu projelerdir. Olası bir başarı da, başarısızlık da TİB'ye aittir. Dışımızda kalanların bunlara herhangi bir dahli, müdahalesi söz konusu olamaz. TİB'de bunlara asla müsaade edilmez...
Şimdiden söyleyelim de, sonradan "söylemediniz, görmedik, duymadık" denilmesin...

Yorumlar

Popüler Yayınlar