TÜRKİYE İZCİLERİNİN VE İLGİLENENLERİN DİKKATİNE!


Filistin bayrağı, ilk olarak Şerif Hüseyin tarafından 1916 yılında Osmanlı Devletine karşı başlatılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak kullanıldı. Bayrağın üst kısmında bulunan siyah çizgi Abbasileri, orta kısımdaki yeşil çizgi Fatımileri ve en alttaki beyaz çizgi ise Emevileri temsil etmektedir. Ayrıca bayraktaki kırmızı üçgen de Arap halklarının bağımsızlık uğruna döktüğü kanları sembolize etmektedir. Türkleri sırtından vurmanın, Osmanlı Devleti'ne ihanet etmenin sembolü olarak dönemin emperyalistleri tarafından tasarlanan bayrağın, bugün İsrail sınırları içinde asılması ve sallanması yasaklanmıştır.
Peki Türkiye'de asanlar veya sallayanlar kimlerdir?
Bilindiği üzere, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) isimli bir sportif federasyon var. İzcilik adı altında izcilikle ilgisi olmayan bir takım faaliyetler yürüten bu kuruluşun 4 Ocak 2023 tarihinde sosyal medya hesaplarında yayınladığı bir videonun bilgi notunda, "Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından her yıl 22-26 Aralık tarihlerinde düzenlenen Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı gerçekleştirildi. Kampa, Türkiye’nin yanı sıra Filistin, Lübnan, Suriye, Mısır ve Kuveyt gibi ülkelerden de izci liderleri iştirak etti" denilmektedir. De faaliyete katıldığı söylenen diğer devletlerin bayrakları yokken, 1. Dünya Savaşı sırasında Türklere karşı başlatılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlanan ve bugün Filistin devletinin bayrağı olarak da kullanılan bayrak neden vardır?
"Milli bilinci geliştirmek" adına yapıldığı iddia edilen bu ve benzeri anma/gösteri amaçlı TİF faaliyetlerinde yabancı devletlerin bayraklarını ve hatta kimi yabancı kökenli ticari kuruluşların flamalarını taşımanın amacı nedir? Türk düşmanlığının simgesi olarak tasarlanan bir bayrak neden milli bilinç adına yapılan bir faaliyette dalgalandırılır; yıllarca Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden ve Spor Toto'dan (Bu da İzcilik açısından çok sıkıntılı bir durumdur. İzciler kumar oynamaz, oynanan kumardan nemalanmaz!) pay almasına rağmen bunların flamalarını taşımayan bir spor federasyonu, neden Arap sermayeli ticari finans kuruluşlarının flamasını taşır?
Ayrıca bir manga asker/jandarma koruması altında yapılan bu tip sözde izcilik faaliyetlerine neden gerek duyulur? Bir anma yapılacaksa gününde yapılır, öncesinde ya da sonrasında değil. Vatan uğruna can vermekten asla kaçınmayan Mehmetçik, Türk düşmanlığının simgesi olan bir sembol ile yapılan ve Arap menşeli firmaların reklamını yapmaktan öte olmayan bir "sözde izcilik" faaliyetine neden refakat etmek zorunda bırakılır? Şehitlerimizin kanı üzerinden, onları sırtından vuranların reklamı yapılıyor, hem de İzcilik kisvesi altında... Sonra, gerçek Türkiye İzcileri'nin de bunu alkışlaması, desteklemesi mi bekleniyor? Ancak iyi bilinmelidir ki, gerçek izcilerin bu denli bilinçsiz izcilik yapması mümkün değildir. Bu ancak, "spor olsun diye" izcilik yapmaya çalışanların işidir...
İzcilik, Dünya genelinde bir spor dalı olarak kabul görmediğine ve başlı başına spor olma özelliklerini de taşımadığına göre; Türkiye'de sporcu lisansı veren bir izcilik federasyonuna hiç gerek yoktur. Türkiye İzcilik Federasyonu kapatılmalıdır. Böylece milli bilinç adına "milli bilinçsizlikle" yapılan bu gibi faaliyetler de en azından devlet destekli olarak yapılamaz.
Siz siz olun, asla bilinçsiz izcilik yapmayın! Biz Gerçek İzciler; her zaman, her yerde ve her koşulda fikirce uyanık, ahlâkça dürüst olmak durumundayız. 21. yüzyılın Yurt ve Dünya İzciliği bizden bunu beklemektedir...
(Görsel Türkiye İzcilik Federasyonuna ait youtube kanalında 4 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan videodan alınmıştır.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar