Şahin İzci Grubu

YÜRÜ HÜR MAVİNİN BİTTİĞİ YERE KADAR;
İZCİ KAMP YAPTIĞI SÜRECE YAŞAR.

Merhaba,

Bir izci grubu düşünün ki;

Kuruluşunun üzerinden 1 yıl geçmeden 120 izci, 15 lider, 10 gönüllü sayısını aşsın ve 2 ocak, 2 oymak, 2 küme olmak üzere 6 üniteye ulaşsın. (Kutupyıldızı Ergin İzci Ocağı, Güneş Ergin İzci Ocağı, Dolunay İzci Oymağı, Hilal İzci Oymağı, Gökkuşağı Yavrukurt Kümesi, Samanyolu Yavrukurt Kümesi)

Lider ve gönüllü kadrosunu da izciliğin ihtiyaçları doğrultusunda oluştursun. Doktor, psikolog, pedagog, psikolojik danışman ve rehber, ilkyardım ve trafik öğretmeni, resim-grafik öğretmeni, müzik öğretmeni, İngilizce öğretmeni, beden eğitimi öğretmeni, fen ve teknoloji öğretmeni, sosyal bigiler öğretmeni, sınıf öğretmeni, zıraat mühendisi, orman mühendisi, beslenme uzmanı, ağır vasıta şoförü gibi izcilik açısından önemli meslek sahiplerinin yanı sıra dağcılık, tenis, hentbol, basketbol, halk oyunları, satranç antrenörleri ile model uçak, yaratıcı drama ve fotoğraf rehber öğretmenlerini bünyesinde toplasın, onları İzci Lideri olmaya teşvik etsin.

Lider kadrosu "kriz yönetimi" konusunda seminer görsün. Lider ve gönüllülerinin çalışmaları yurt dışından dahi takip edilir hâle gelsin.

İzcilerinin içinden bir afet arama-kurtarma müfrezesi, bir de yangın söndürme müfrezesi kursun; bunun için dünyanın önde gelen doğal afet uzmanlarından eğitim alsın ve Türkiye'de sadece iki ilde bulunan ve bunlardan biri Sakarya'da olan deprem simülasyonu üzerinde gece/gündüz tatbikatlara katılsın. İzcilerinin ve liderlerinin tamamına uygulamalı ilkyardım eğitimi versin...

İzciliği sadece kamp yapmak olarak görmeyip, her yönü ile bireysel gelişmenin bir parçası olarak algılasın. Kültürel ve sportif faaliyetler ile halkla ilişkilere ve iletişime de standart izci aktiviteleri ve kamplar kadar önem versin. Bu nedenle düzenli olarak sinema-tiyatro izlenceleri, buz pateni-bowling-satranç etkinlikleri, foto safari, gezi gibi faaliyetler yapsın. Açtığı çeşitli kampanyalar ile "toplumun hizmetinde" olsun. İzcilerini, "sürdürülebilir yaşam" konusunda bilgilenmeleri için sık sık seminerlere götürsün. Koleksiyon ve müzeciliği "yaparak ve yaşayarak" izcilerine bizzat öğretsin. "Organik tarım" konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla modern zırai tekniklerle bir organik çilek bahçesi hazırlasın ve izciler verdikleri emeklerinin karşılığını kasalarca lezzet olarak geri alsın. 700 sedir ağacı dikerek, "Sıfır Karbon" projesine destek versin.

İzcilik kavramının kişiselleştirilemeyecek kadar yüce bir kavram olduğunu algılasın. Önüne çıkan engelleri uzun bir yolun "dikenleri ve taşları" olarak görsün ve gülerek yolunda yürümeye devam etsin.

Birlik ve beraberlikten asla taviz vermesin. "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" sözünü büyük küçük demeden tüm üyeleri ilke edinsin.

Resmi, sivil ve özel kurumlarla ciddi ve büyük boyutlu projeler için ortak çalışmalar başlatsın, araştırmalar yapsın. Tam 57 hektarlık bir doğal kamp alanını Türkiye İzcileri'ne kazandırmak için emin adımlarla ilerlesin.

Şaka gibi, hayal gibi değil mi?

Ama biz gerçeğiz!

Biz Şahin İzcileriz! Biz SAKARYA İZCİLERİ'yiz...

... ve sadece İZCİLİK yapıyoruz... (We are scouting only...)

   
     28/07/2012 Tarihli Açıklama:

     Yukarıdaki yazıda anlatılanlar inanılarak ve yaşanarak yazılmıştı. Yazıdan da anlaşılacağı üzere faaliyetlerimizle bölgemizin dışında bile bir hayli dikkat çektik. Öylesine bir dikkat çekişti ki bu; alkışlarla beraber, şimşekleri de çektik... İster eğitimle ister izcilikle ilgili olsun, üzerimizdeki makam ve kurumlar bizi âdeta hareket edemez hâle getirmeye çalıştı. Başlangıçtaki nitelikli nicelik zaman içinde ne yazık ki niteliğini kaybederek omuzlarımızda yük olmaya başladı. Bir federasyon bayrağının bile verilmek istenmediği grubumuzun kamp tarihlerinin içinde barındığımız kurumun yaz/kış okulu tarihleri ile çakışması dahi sorun edilir oldu...
     İzciliğin içinde olmaması gereken/olamayacak bazı tekliflerle karşılaştık. İzcilik ruhunu terk etmekten, izciliğe ihanet etmektense bu makam ve kurumların altında artık izcilik yapmamayı yeğledik. Nihayetinde 25 Aralık 2011 tarihi itibarı ile Şahin İzci Grubu'nu fesh ettik. Federasyon üyeliğimizi düşürerek lisanslı izci ve liderlerimizin bonservislerini serbest bıraktık.
     İzci lideri arkadaşlarımızla bir başka oluşumun içinde yer alarak, her ne kadar yukarıdaki kadar nicelikli olmasa da nitelikli olarak "gerçek izcilik" yapmaya devam ediyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar